3d24-7 2


Skrevet av Kristian Nesbu Vatne


I Lukas 6,12-19 kan vi lese at Jesus lever ut disse tre dimensjonene. Først går han opp på fjellet for å snakke med sin Far. Jeg syns det er utrolig kult at Jesus gang på gang går vekk til et øde sted for å bruke tid med Gud. Det sier noe om hvor alt starter. Og jeg kunne ønske jeg oftere hadde klart å begynne med å gå til Gud, før jeg gjør alt annet.

Etter en natt i bønn tilkaller Jesus disiplene sine. Så velger han ut 12 stykker som blir gjengen hans. De blir på en måte bibelgruppa/smågruppa/støttegruppa hans. 12 helt vanlige mennesker, akkurat som oss. For meg er det viktig med et slikt mindre fellesskap hvor vi kan spise mat sammen, snakke om livet og be for hverandre. Det er deilig å ha en gjeng rundt seg som forstår og backer deg.

Så går Jesus og disippelgjengen ned til folket for å fortelle det gode budskapet og gjør folk friske fra alle typer plager. Dette er også vårt oppdrag i dag. Men jeg synes det er veldig vanskelig. Vanskelig å tro at Gud kan gjøre dette gjennom meg. Heldigvis har Jesus gitt oss en løsning. Han har sendt Den Hellige Ånd for å hjelpe oss. For i Johannes 14,26 står det at Talsmannen skal lære oss alt og minne oss på det Jesus har sagt. Dessutten gav Jesus oss et mønster for hvordan vi skulle gjøre ting. Slik som han sendte disiplene to og to, bør vi også gjøre ting to og to.

Jeg tror kunsten i disippellivet er å leve i balanse mellom disse tre dimensjonene: opp, inn og ut. For hvis vi mangler en av dimensjonene så blir livet flatt og ikke tredimensjonalt. Derfor den mystiske overskriften; 3D24-7. For jeg ønsker å leve i 3 dimensjoner 24 timer i døgnet, 7 dager i uka. Et utrolig høyt mål som jeg ikke klarer, men jeg tror Jesus ønsker at jeg skal prøve i hvert fall. Og heldigvis er jeg en disippel under opplæring hos en veldig nådig Gud.

Bønn: kjære Gud hjelp oss å leve i relasjon til Deg, til hverandre og til verden.

Relaterte artikler


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “3d24-7