Foto: 4you @ Flickr

Bok: Bibelfortellerboka: Kino i hodet til barn og unge


Skrevet av Jane Christin Siewartz Dahl


Boktittel: Bibelfortellerboka – Kino i hodet til barn og unge
Forfatter: Helga Samset
Forlag: Verbum Forlag

Bibelfortellerboka er en innføring i historiefortelling. Den gir en innføring i hvordan man kan jobbe med tekstene, hvordan forberede seg både mentalt på å fortelle, og for å lære historien, og den gir konkrete eksempler på hvordan man kan fortelle tekstene.

Dette er en veldig lettlest bok, med gode og konkrete tips. Samset bruker mange eksempler på fortellerstunder som fungerer og ikke fungerer, og på ulike måter å gå dypere inn i teksten på. Hun gir også forslag til samtalene man kan ha i etterkant.

Historiene er varierte, og hun gir eksempler på historier for barn, tweens og ungdom/voksne. Hun snakker om hvordan rommet man er i fungerer, virkemidler for å få oppmerksomheten til tilhørerne, og hvordan skape god kontakt. Hun har også mange ulike forslag til hvordan man kan forberede seg, hvordan komme “under hunden” på teksten.

Boka er et nyttig verktøy for deg som ønsker å ta fatt på bibeltekstene med nye virkemidler. Den kan også være god for den som skal lese bibeltekster, for selv om det ikke er dette den er myntet på i utgangspunktet, gir den gode tips til arbeid med stemme, tempo og karakterskaping. Det er mange øvelser i boka, som en kan bruke enten alene, eller i en gruppe av mennesker som ønsker å utforske denne måten å lage kino i hodet til barn og unge på. Her er det duket for mange spennende opplevelser også for fortelleren, som møter tekstene på en helt ny måte.En inspirerende bok!

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *