Det nye testamentet: Friluftsutgave 1


Skrevet av Christen Christensen


Bibelsselskapet har nå kommet med Det nye testamente i friluftsutgave! Hva betyr egentlig det? Det nye testamentet er det samme som det alltid har vært, men innpakningen er ikke lengre helt tradisjonell. Innpakningen hevder å være vanntett: «Waterproof Bible» – fokuset på egenskaper minner mer om reklame for en Bergansjakke, enn noe med Bibelen å gjøre. Men det fenger en friluftsentusiast! Tenk å lese historiene om Jesus og apostlene midt på vidda i regn og vind! Eller sitte under et dryppende vått tre, med Det nye testamentet oppslått – uten at det er fjorlette sider som krøller seg i ugjenkjennelige fasonger. Et vanntett frilufts Nye testamentet må være midt i blinken for den aktive bibelleser, i dobbelt betydning.

Men holder den vann? Er «Waterproof Bible» egentlig «waterproof»? I akademisk ånd måtte det her vitenskapelige tester til. Ingenting kan tas for gitt: Det må bevises at den er vanntett! Første test – vanndråper. Andre test – under springen. Tredje test – i en bolle med vann. Vil den bestå?

Vanndråpene preller av som ingenting, de merkes nærmest ikke. Når jeg fører den frem og tilbake under springen blir den våt, men ser ikke ut til å ta skade av behandlingen. Tilslutt lar jeg den ligge i en bolle med vann over litt tid. Jeg er møysommelig med å sørge for at den er gjennombløt. Den blir gjennomvåt, men blir ikke ødelagt – og selv om sidene klebrer litt, så ser den ut til å bli god som ny når den får tørket!

Tilfredstilt, etter omfattende tester, kan Det nye testamentet i friluftsutgave anbefales! Den ser ut til å holde vann!

Spøk til side, et værbestandig Nye testamentet er absolutt en bra ting. Det åpner for bibellesning på nye steder, som kan gi nye perspektiver og nye leseropplevelser. Det har sine fordeler for alle som ønsker å ta med seg Guds Ord ut i Guds natur. Jeg er glad Bibelsselskapet har gitt ut en friluftsutgave av Det nye testamentet, og ser frem til å teste den videre på vidda i sommerferien.

Forhåpentligvis blir det regn!


Relaterte artikler


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Det nye testamentet: Friluftsutgave