Andakt: Den som elsker lider 1


Andakten har tidliger vært trykt i Loved: andaktsbok, som er Actas andaktsbok for unge.


Den som elsker lider…

Gud er kjærlighet. I 1. Johannesbrev 4, 8 står det: ”Gud er kjærlighet”. Det betyr at Gud ikke bare viser kjærlighet eller har kjærlighet, men han ER kjærlighet.

Hva ligger det så i ordet kjærlighet? Her møter vi på noen problemer. Ordet er blitt fylt med så mye rart at vi kanskje har glemt hva kjærlighet egentlig er. Derfor snakker vi ikke alltid sant om kjærlighet, og det blir noen ganger for søtt og klissete. Skal man snakke sant om kjærlighet så må man også ta med smerte. Smerte og lidelse er en side av kjærligheten. Når du elsker noen så vil du også erfare smerte, fordi det alltid koster å elske noen. Kjærlighet har alltid en pris. Noen ganger er prisen bekymringer, uro, eller skuffelser, andre ganger er prisen svik eller å bli skikkelig såret. Når du elsker noen tar du en risk. Det betyr å gå ut på tynnisen. ”Da er det vel trygger å ikke elske noen?” Ja, på en måte er det. Noen bygger derfor en mur rundt følelsene sine, slik at ingen andre slipper inn. Andre velger å surfe på en forelskelsesbølge av heftige følelser. Forelske kan være moro, men å gi livet sitt til en annen blir for skummelt. Da er tryggere å avslutte forholdet for å så vente på neste forelskelse.

Gud har ikke valgt å elske, han er kjærlighet. Ingen elsker deg mer enn Gud. På samme måte som kjærlighet bringer med seg smerte for oss, tenker jeg at det bringer smerte for Gud også.

Derfor er det ingen som lider mer enn Gud.

Jeg tror Gud lider hele tiden. Han har gjort helt siden Adam og Eva valgte å gå en annen vei enn kjærlighetsforholdet til Gud. Prøv og forestill deg en far som ser barnet sitt være avhengig av dop og må selge kroppen sin for å nok penger. Eller en mor som ikke har nok mat til sine barn fordi landet de lever i er så fattig at det ikke finnes nok mat til alle. Tre 3 barn har dødd av sult i løpet av tiden du har lest denne andakten. Det er 3 barn som Gud har skapt, som han elsker, som han ønsket et godt liv for. Derfor lider Gud i dag, nå i dette øyeblikk, fordi så mange av barna hans har det vondt.

Og derfor har denne kjærligheten kostet Gud alt. Hans egen sønn, Jesus Kristus. Gud elsker denne verden så høyt at gav sin egen sønn for oss slik at vi ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Tenk, så verdifull er du. Så høyt elsket er du. Gud elsker denne verden lidenskaplig. Og han elsker deg lidenskaplig.

Relaterte artikler


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Andakt: Den som elsker lider