Visualisering av Bibelen


Skrevet av Kristian Nesbu Vatne


Chris Harrison er en doktorgradsstudent ved instituttet for Human-Computer Interaction ved Carnegie Mellon universitetet i USA og har laget mange visualiseringer av data fra diverse kilder som Amazon, Wikipedia osv.

I 2007 tok den lutherske presten Christoph Römhild kontakt for å få til et samarbeid om visualisering av Bibelen. Bildet over er et av resultatene.

Grafen som går langs bunnen representerer alle kapitlene i Bibelen. Bøkene veksler mellom hvit og lys grå. Lengden på hver søyle angir antall versene i kapittelet.

Hver av de 63 779 kryssreferanser som finnes i Bibelen er avbildet med en enkelt bue – fargen tilsvarer avstanden mellom de to kapitlene, og skaper en regnbue-lignende effekt. Resultatet blir et lite kunstverk og samtidig en spennende innfallsvinkel for å snakke om hvordan hele Bibelen er knyttet sammen.

For å virkelig se bildene og informasjonen i dem bør du åpne bildet i høyeste resolusjon (109 Mb). Men dette krever at du har en nyere datamaskin med mye minne.

Han har laget flere visualiseringer ved bruk av data fra Bibelen, som av Bibelens sosiale nettverk (steder og folk) og visualiseringer av hvor folk og steder dukker opp i teksten. Se dem alle på nettsidene hans: chrisharrison.net.

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *