Møtet mellom våre fortellinger og fortellingen om Gud


Hvem er du?

Jeg heter Christine, fyller 29 år i september, og bor i Oslo. Mye av bakgrunnen min er fra KFUK-KFUM, og i studietida jobbet jeg i tre år som ungdomsarbeider i Ten Sing og Klubben i Ås. Nå er jeg utdannet og ordinert prest, men begynte som stipendiat i Det nye testamente ved Det teologiske menighetsfakultetet rett etter studiene. Dagene går derfor med til å skrive doktoravhandling og å undervise. Det er en flott kombinasjon!

Noe av det jeg setter størst pris på i livet er gode samtaler med venner. Hvis det skjer i rammen av en tur, ved havkanten, eller med en god kopp te i handa, er det en bonus. Ellers er jeg blant annet engasjert i flyktningguiden til Røde Kors, og spiller innebandy.

ungdomsarbeid.no

Hva er du aktuell med?

Doktoravhandlingen min har arbeidstittelen «God (in) Acts». Der ser jeg på hvordan Guds handlinger i Apostlenes gjerninger får Gud til å fremstå som litterær karakter.

Jeg har også skrevet innledningen til Apostlenes gjerninger som kommer i den nye Studiebibelen til Bibelselskapet.

Du skal på UKT-konferansen og snakke om «Møtet mellom ‘den store’ og ‘den lille’ fortellingen», kan du si kort hva det omhandler?

Jeg kommer til å snakke om Bibelen som fortelling, og fortelling som livstolkning.

«Den store fortellingen» er fortellingen vi blant annet finner i Bibelen, om hvordan Gud har forholdt seg til og handlet i verden opp gjennom historien. «Den lille fortellingen» er livsfortellingene våre.

Når vi forstår «den lille fortellingen» som en del av «den store fortellingen», gjør det noe med hvordan vi for eksempel tenker om oss selv: Vi er skapt, elsket, osv. Samtidig gjør hvem vi er noe med hvordan vi tolker Bibelen, og hva vi tenker om Gud. Hva skjer nettopp i dette «møtet» mellom de to fortellingene? Hvordan kan vi som kirke skape rom for møter mellom menneskers liv og Gud, mellom våre fortellinger og fortellingen om Gud?

Hvilke forventninger har du til UKT-konferansen?

Jeg er spent! Jeg har ikke vært på UKT-konferansen tidligere, så kommer med mye nysgjerrighet. Kanskje er forventningene mine først og fremst er forbundet med hvem som kommer, – folk som jobber med ungdom er ofte engasjerte folk! Det blir moro å treffe dem, og å høre om hvordan hverdagene deres ser ut.

Christine

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *