Bok: Bli det du ber


Skrevet av Morten Holmqvist


Bokanmeldelse av «Bli det du ber».

Forfattere: Jonathan Wilson-Hartgrove og Shane Claiborne

Luther Forlag, 2009
Shane Claiborne har blitt et kjært møte for flere i Norge. Både gjennom seminar på Menighetsfakultetet, boken ”Den uimotståelige revolusjon, radikalitet for vanlige mennesker”, og sist som en av hovedtalerne på Korsvei i sommer. Den nye boken ble derfor møtt med store forventninger av undertegnende.
Boken er skrevet sammen med Jonathan Wilson-Hartgrove. En av Claibornes venner og medaktivist. Wilson-Hartgrove bor også i kommunitet, The Rutba House, og har skrevet flere bøker.

”Bli det du ber” er delt inn i tre deler. I hver del går forfatterne systematisk i gjennom en sentral bønn fra det Nye testamentet, henholdsvis Fader vår, Jesu bønn i Johannes 17 og Paulus sin bønn i Efeserbrevet.  Boken er bygd opp rundt tolkningene av disse bønnene.  Men tolkningene blir belyst av hverdagslige erfaringer. Det gjør det hele troverdig og utfordrende.

Dette er en imponerende bok. Den er tilsynelatende kort og enkel. Kun 164 sider i et lite format. Men la deg ikke lure. Det er lenge siden jeg har lest noe som er så dyptgående teologisk, så utfordrende og samtidig så virkelighetsnært. Min opplevelse etter å ha lest boka er et tydeligere bilde av hvem Jesus er, og hva kirke kan være. Forfatterne klarer å levendegjøre bibeltekster jeg har hørt hundrevis av ganger. Og det setter i gang en viktig refleksjon når de knytter tolkningen av tekstene til hvordan vi er kalt til å leve ut dette budskapet.

Som forfatterne selv skriver: ”Det finnes mange bra bøker som kan vise deg hvordan du kan be. Denne handler om å bli er bønnesvar”.

Anmeldt av Morten Holmqvist

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *