Å ta valg som utvalgt


Skrevet av Maria Saxegaard


Frem mot UKT-konferansen stiller vi foredragsholderne de samme fire spørsmålene. Her kommer første svar. (les mer om konferansen HER)

email

 

Hvem er du?
Mitt navn er Bård Eirik Hallesby Norheim (43), far til fire og prestekone i Birkeland menighet i Bergen. Jeg er førsteamanuensis i praktisk teologi på NLA Høgskolen i Bergen.

Hva er du aktuell med?
Det aller ferskeste fra ungdomsarbeidsfronten er vel at jeg har vært med å lage en musikkvideo med et av håndball-lagene jeg trener.

Ellers så har vi på NLA Høgskolen nettopp startet opp pionèrstudium på masternivå, Master in Theology and Ministry, der fordypning av youth ministry er en viktig del. Når det gjelder forskning og ungdomsarbeid (youth ministry), så har jeg den senere tiden fokusert mest på ungdom og ungdomsarbeid i relasjon til riter og kropp, globalisering, forkynnelse og ledelse.

Kort hva foredraget vil handle om?
Foredraget prøver å ta på alvor utfordringen om å stadig velge rett. Noe som ser ut til å skvise mange barn og unge i dag. Med dette som utgangspunkt prøver jeg å utvikle en praktisk-teologisk respons med utgangspunkt i hva det vil si å ta valg som utvalgt.
Forventninger til UKT-konferansen:
Jeg har store forventninger til UKT-konferansen, som vel markerer et slags 10årsjubileum i år? Jeg synes årets konferanse har truffet godt med et viktig tema, og det blir nok en gang spennende å møte engasjerte mennesker fra hele landet til samtale om det viktigste kirken driver på med.

Vi takker på forhånd for ditt bidrag, Bård, og ser frem til å møte deg på konferansen!

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *