Edinburgh 2010


Skrevet av Kristian Nesbu Vatne


For hundre år siden var kristne misjonsmenn fra mange vestlige land samlet i Edinburgh for å legge misjonsstrategier for det nye århundret. Hundre år etter samles det igjen til misjonskonferanse, men nå er ting litt annerledes. Kirken i sør og øst har vokst kolossalt og dette vil sette sitt preg på konferansen, sammen med at den er blitt mer økumenisk.

Fra nettsidene sies det om Edingburgh 2010:

«As we celebrate the centennial of the World Missionary Conference at Edinburgh, 1910, we seek to deepen and strengthen its prophetic vision of worldwide, multi-cultural Christian unity–a unity marked by shared passion to spread the Good News of Jesus Christ. The memory of Edinburgh 1910 reminds us that we are ambassadors of hope, confident in the power of God’s love despite our limitations in a world of pain and injustice.» — Dana L. Robert

Det er ikke bare en konferanse men flere studieprosjekter er satt i gang. Målet er å reflektere over hvordan vi kan gjøre Guds misjon i det 21. århundre. Studietemaene er alt fra misjon og postmodernitet til spiritualitet og autentisk disippelskap.

Unge mennesker blir også oppfordret til å bidra blant annet ved å delta i en skrivekonkurranse og en multimedia konkurranse. På selve konferansen har de et mål om at 20% av deltagerne skal være under 30 år.

Du kan også delta i diskusjon om misjon på nettsidene eller på Facebook.

(Foto: http://www.flickr.com/photos/jpmatth/ / CC BY-NC 2.0)

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *