http://www.flickr.com/photos/thestartrader/3282754652/

Jeg ønsker deg alt dette


Skrevet av Randi Raustøl


”Vi må finne ut hva ungdommene trenger og har lyst til” – jeg tror ikke jeg vet om mange andre setninger som skaper mer glede eller mer uro i meg når det kommer til kristent ungdomsarbeid. Glede fordi det viser et stort hjerte og interesse for ungdom, og er jo noe jeg selvfølgelig er enig i, på så mange plan. Vi skal og ønsker å være et lyttende fellesskap. Men det gir meg også uro, fordi jeg ikke helt tror på det.. Ikke når vi sier det, sånn helt for seg selv.

Jeg tenker, at noe av det viktigste jeg kan gjøre for ungdommer i dag, er nettopp å holde frem gode ønsker for dem. At jeg vil dem noe, og at vi som kirke vil dem noe, og at dette ikke går over eller er skiftende. Og med fare for å høres kjedelig ut, så tenker jeg at alt kristent ungdomsarbeid på en eller annen måte er opplæring i kristen tro. Dette betyr ikke at denne opp læringen er fanget i visse måter å gjøre ting på, og det betyr for all del ikke at det alltid trenges å fylle med ord, men det gir oss som kirke en tjeneste og en sendelse som holder i seg store ønsker for de ungdommene vi møter. Jeg tror ungdommer merker om vi vil dem noe. At vi holder noe frem, fordi vi tror på det. Jeg tror at det ikke gjør noe om de møter noe helt annet enn de selv kunne artikulert som et ønske. Jeg tror dette kan gi nye tanker og erfaringer, som også kan vise vei til tro. Det gjør ikke noe at ting er rart, stille, bråkete, gjentagende, hverdagslig  – så lenge det utrykker tro og gir rom for erfaring av tro. Med dette må jeg også si, så jeg ikke blir misforstått, at kreativitet og populistiske uttrykk i ungdomsarbeid er bra. Det er ikke ulike uttrykksformer som er anliggende her.

Men jeg tror at det er en god og viktig utfordring til oss som ungdomsledere å finne de gode ønskene for ungdommene våre, godt planta i Jesus. At det er der vi må begynne. Tro på, og leve som om vi bærer i oss noe som er helt unikt og som vi ikke kan vente med å formidle i den tjenesten vi står i. Vi må minne oss selv på at vi har store, gode ønsker i Kristus. Så kan vi si, på ulike måter: jeg ønsker deg alt dette. Alt dette vil jeg deg!

Foto: http://www.flickr.com/photos/thestartrader/3282754652/

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *