CD: Abrahams Anorak 1


Skrevet av Inger Johanne Flatland Christensen


”Og dette gjelder alle. Sammen er vi sterke , sammen med Guds sønn. Sammen med hverandre, alle sammen i bønn. Alle sammen” (Hentet fra platas tittellåt; ”Alle sammen”)

Abrahams Anorak er et kristent band med base i Kristiansand, som ble satt sammen sommeren 2009 for en enkelt spillejobb. Samarbeidet viste seg å bli godt tatt imot, og er i dag blant annet fast husband på ”Alle Sammen” – møtene i Salem i Kristiansand. Bandet omtaler seg selv som 5 musikere som normalt aldri ville startet band sammen; to av punkrock-bandet Feel the Aftermaths medlemmer, har i Abrahams Anorak slått seg sammen med to jenter fra skjærgårds Road Service-team, og har under ledelsen av Børre S. Møinichen arbeidet frem plata ”Alle Sammen”. Kanskje er musikernes varierte bakgrunn noe av det som gjør Abrahams Anorak til et annerledes og spennende kristent band for ungdom.

Plata “Alle Sammen” er i en gruppe relativt sjeldne utgivelser, i og med at den er rettet mot ”midt i mellom gruppen”, tweens. Sett i lys av dette, er plata en god miks av lett forståelige tekster, med viktige budskap, samtidig som selve musikken ikke blir alt for ”lett” eller ukomplisert. Alle låtene har norsk tekst, med unntak av spor 8 ”Be with You”. Selv om noen ord og formuleringer her og der kan virke litt tunge, er tekstene i sin helhet ukompliserte og rett frem, og passer målgruppen godt. Det er stort sett glade tekster med mye liv, tekster som formidler samhørighet med hverandre og Gud (”Alle Sammen”), men det er også tekster som viser at Gud er der, i de dagene man ikke er så glad også (eksempelvis ”Være med deg”).

Lydbildet er gjennomgående ganske rocka og livlig, men plata har også et par spor med et roligere balladeaktig preg, (blant annet Spor 7, ”Din Kjærlighet”). Låtene er godt gjennomført – noen bedre enn andre. Det er litt småpirk her og der; vokalen faller noen steder litt gjennom, men låter stort sett bra. Jevnt over har låtene greie og fengende melodier som setter seg lett i hodet! Det gjennomgående lydbilde på plata gir et inntrykk av at man har tatt tweens-gruppen på alvor. Det er sjangerbevisste låter, og ikke bare ”barnesanger”, noe som jeg tenker kan gjøre det spennende for tweens å lytte til! Alle sporene kommer også på nytt som singback på slutten av plata.

For en smakebit av Abrahams Anorak, kan man gå inn på bandets MySpaceside her.

Relaterte artikler


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “CD: Abrahams Anorak