Bok: Ressursbok om praksiser 1


Loved i praksis – ny ressursbok for ungdomsarbeid

Kjærlighet er mer enn en følelse. Mer enn ord, mer enn pjatt og klisjé. Kjærlighet er konkret praksis – handling. Ordet «praksis» kommer av det greske ordet «prattein» som betyr å «handle, utøve». I boken Loved i praksis, utgitt av Acta – barn og unge i Normisjon, er dette et fokus. Vi vil gi ungdom en konkret praktisk opplevelse av Guds kjærlighet.

Vi trenger mange ulike innfallsvinkler for å formidle kristen tro til unge mennesker. Kristent ungdomsarbeid er spennende, utfordrende, givende, morsomt og til tider vanskelig. Det er veldig mange ting på en gang. I Norge finnes utrolig mye flott ungdomsarbeid. I kirker og bedehus, gjennom organisasjoner, på fotballbaner og i helt vanlige hjem. Metodene og arbeidsformene er mange og forskjellige. Det er bra! For ungdom er forskjellige, og ungdomsledere er forskjellige. Det som fungerer bra i en kontekst er ikke nødvendigvis det eneste rette i en annen sammenheng. Men selv om metodene kan variere, er mye av innholdet det samme.

Loved i praksis er ment å være en ressurs inn mot ulike typer kristne ungdomsfelleskap. Den tar sikte på å formidle det vi mener er det aller viktigste i kristen tro, uavhengig av hvem vi er og hvor vi er. Nemlig at vi mennesker er elsket av Gud.
I boken finnes ulike praktiske utfordringer, temasamlinger, filmforslag, peptalks, forslag til måltider, verksteder og mye annet. Disse elementene er tilknyttet grunnleggende tematikk i vår kristne tro som, Gud, skapelse, synd, Jesus, felleskap og evangelisering. Boken er lagt opp til å brukes innefor leir, leder/medarbeidertrening, weekend og som enkeltsamlinger. Metoder og innhold i Loved i praksis er samlet gjennom erfaringer fra ungdomsarbeid i ulike sammenhenger.

Sjekk ut mer på www.acta.as

Relaterte artikler


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Bok: Ressursbok om praksiser