Ungdomsarbeid i… Sunde 2


Skrevet av Margot Tangen og Tine Suman Hodne


20 minutter vest for Stavanger sentrum ligger bydelen Kvernevik, og i Kvernevik finner du Sunde kirke. I Sunde kirke har vi to ansatte som jobber med barn og ungdom. Vi har et spennende ungdomsarbeid i Sunde kirke som de siste årene har opplevd stor vekst. Vi har blant annet ungdomsklubb, KRIK, bibelgruppe og samtalegruppe.

IMG_0376Ungdomsklubben vår heter Connect. Annen hver fredag møtes 20-60 ungdommer til klubb. På Connect har vi spill, musikk, kiosk, playstation, andakt og god stemning. Hver gang har vi et stillerom hvor man kan gå inn og skrive lapper, tenne lys, lese i bibelen og be. Noen ganger har vi litt større happeninger som for eksempel innendørs Beach party.

To ganger i semesteret arrangerer vi Get Connected. Det er en gudstjeneste for ungdom og av ungdom. Da har vi et band bestående av ungdom som spiller, en andaktsholder, nattverd og bønnevandring.

I fjor ble kirken vår 30 år og da hadde vi 3 uker med bursdagsfester og jubileumsarrangement for alle som tilhører menigheten vår. Da hadde vi for eksempel Bursdags-Connect med ungdommene. Alle fikk utdelt bursdagshatter, vi hadde pakkeleken og vi sang bursdagssangen.

IMG_0478I tillegg til ungdomsklubben Connect har vi KRIK for ungdom hver tirsdag. Ca 15 ungdommer pleier å komme hver gang, og det er god stemning i gymsalen. De spiller fotball, innebandy, kanonball og mange kjekke KRIK-leker.

Vi har i flere år hatt bibelgruppe for ungdom fra 8. klasse og oppover, og det siste året har noen av de eldste bestemt seg for å starte en ny samtalegruppe. Her tar de opp temaer som blant annet «Åndenes makt» og «Big bang theory» og «Er Gud og Allah den samme?».

I alle aktivitetene våre har vi med oss flinke ungdomsledere med forskjellig ansvar. Noen er med i faste barneaktiviteter, andre er med i ulike arrangement i trosopplæringen og de fleste ungdomslederne er med i ungdomsarbeidet vårt.

Ungdomslederne vå113re er med i «follow me». Follow me er et ledertreningskonsept som tar utgangspunkt i ungdomsledere som allerede er i en tjeneste i menigheten sin. Gjennom follow me kan hver enkelt ungdomsleder blir fulgt opp både av eldre ungdomsledere, voksenledere og åndelige veiledere.

Helgen 13-15 mars skal vi på en stor konferanse sammen med 4 andre menigheter i follow me. Ca 70 ungdomsledere fra 16-25 år skal være med. Der får ungdomslederne viktig, åndelig påfyll og bli kjent med mange andre kristne ungdommer som også gjør en innsats i lokalmenigheten sin. Tema for årets konferanse er identitet. Gode seminarholdere, bra lovsang, god mat og fint fellesskap gjør at ungdomslederne føler seg verdsatt i den jobben de gjør.

Relaterte artikler


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 tanker om “Ungdomsarbeid i… Sunde