http://www.flickr.com/photos/masochismtango/2186726069/

Jeg skal på leir, hva skal jeg ta med?


Skrevet av Espen Klingsheim


De fleste som reiser på leir klarer å tenke seg til at man må ha med seg klær. Sågar kan man tenke seg til tannbørste og sovepose. Og så? Er du leirleder og skal ha papirlapper eller uteleker? Tenk gjennom hvilke oppgaver du har eller kan få. Det er greit å ha lommer å legge ting i, og sko som egner seg til å spille fotball i. Forberedelse er nøkkelen til en gøy leir.

Som leirleder må man være en hygienisk og ryddig person med sosiale antenner. Først av alt vil du trenge en bag eller sekk til tingene dine. Det går an å pakke i søppelsekker, men de tåler ikke mye. Svært kjedelig om posen ryker når du skal pakke tingene og må gå rundt med en løs dyne, spesielt om det regner og du skal bruke dyna igjen til kvelden. Søppelsekker kan være plan B, men ikke det du i utgangspunktet pakker tingene i.
Sokker og tskjorter er slik man tar med seg flere av, gjerne ett skift daglig.
Jakke og sko er ting man bare trenger en av, det kommer an på hvor flink du er å skitne deg til.
Skal du sove godt? Greit å vite om det er dyner og puter på stedet, og om de er til utlån. Flere plasser koster det ekstra å leie dyner. Noen plasser har ikke nok til alle. Jeg har med meg en sommersovepose og et putetrekk, det slår sjelden feil.
I løpet av leiren skal du pusse tenner og vaske deg, har du husket håndkle?

For å gjøre dette så enkelt som mulig lager jeg en sjekkliste til deg. Tenkt til en weekend.
Bruk den selv, eller gi den til deltakerne som skal bli med (eller deres foreldre) slik at utflukten ikke ender i tragedie for det noen mangler håndkle eller støvler. Slikt er irriterende.

Først av alt, ikke pakk ting rett fra skuffen og ned i baggen. Legg tingene på senga, da ser du hva du har og ikke har mye lettere. Først når du har alle tingene klar, legger du alt i baggen.

Klær:

□ Tskjorter, 3 stk.
□ undertøy, alle typer, 3 skift
□ Sokker, vanlige, 3 skift.
□ Sokker, tjukke og varme, 1 par
□ Bukse til vanlig bruk, 1 stk.
□ Bukse til utelek, 1 stk.
□ Shorts, 1 stk
□ Genser, 1 stk
□ Jakke med hette til utebruk, 1 stk
□ Joggesko, 1 par
□ Støvler eller utesko, 1 par
□ Badetøy

Hygiene:

□ Tannbørste
□ Tannkrem
□ Såpe (hvis flytende, pakk flaska i plastpose)
□ Håndkle 2 stk.

Bo og trivsel:

□ Sengetøy eller Sovepose
□ Laken
□ Handlepose til skittentøy
□ Telefonlader
□ Bibel
□ Skrivesaker
□ Lommelykt
□ Solbriller
□ Lommebok med penger til kollekt og kiosk.

Listen er et slags minimum, det kan godt tenkes at du må tilføye ting. Gå gjennom leiren og oppgavene i hodet ditt og kom på så mange ting som mulig. Til slutt er det du som skal bære baggen, er det ikke mulig? Ta ut sminke og datamaskin. Skal du bruke datamaskinen til møtene er det greit å ha med, hvis ikke lar du den stå igjen hjemme.

Til slutt vil jeg anbefale deg å pakke små ting i egne poser, da en kulepenn lett forsvinner i baggen alene. Legger du alt som er smått i toalettmappa eller en brødpose er det lett å finne igjen. Noen bagger har små rom på utsiden, og ryggsekker har topplokk som er fine til slikt.

Ha en fin tur da vel.
_______________________________________________________
Foto: http://www.flickr.com/photos/masochismtango/2186726069/

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *