http://www.flickr.com/photos/dirty_dan/373737410/

Når løsningen blir problemet – møte med selvskading i kristent ungdomsarbeid.


Mange ungdomsarbeidere møter ungdom som selvskader. Det er et tema som det snakkes lite om, og som det er knyttet en del tabutenkning til. Man kan bli frustrert, oppgitt, redd og sint i møte med ungdom som strever med selvskadingsproblematikk i en eller annen form. Det er ikke uvanlig at man kan oppleve ungdom som selvskader som egoistiske og selvopptatte. Er de bare ute etter oppmerksomhet?

I denne artikkelen får du vite litt om hva selvskading er, og hva det ikke er. Selvskading handler ikke først og fremst om oppmerksomhet, men om å takle livet og takle innvendig smerte. Vi må forholde oss til at det skjer, og at mange strever med det. Kanskje kan denne artikkelen sette i gang refleksjon og samtale om hvordan vi som kirke best mulig kan møte ungdom som selvskader. Artikkelen er hentet fra Ung Teologi II 2011, temanummer «Dannelse».

Når løsningen blir problemet pfd

Oppdatering:

Under UKT-konferansen hadde Idun Strøm Sefland og Karen Marie Lereim et foredrag om overnevnte tema. I tillegg til en PDF av deres artikkel, kan du nå også få tilgang på Powerpoint presentasjonen de benyttet seg av.

Den finner du her: Karen Marie Lereim, Idun Strøm Sefland – Når løsningen blir problemet 2012
__________________________________________________
Foto: http://www.flickr.com/photos/dirty_dan/373737410/

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *