Pust av himmel 1


Skrevet av Maria Saxegaard


Kari Bremnes synger så fint i en av sine sanger:

Når jeg eier lite, hva skal jeg gi ham? Hvis jeg var en gjeter skulle han fått et lam. Hvis jeg var en vis mann hadde jeg hatt et svar. Han skal få mitt hjerte, det er det jeg har.

Han skal få mitt hjerte, det er det jeg har. Ja, for hva kan jeg gi til han som ga sitt liv for meg?

Jeg er hjemme. For første gang i mitt liv har jeg reist hjem til jul. Jeg tror det definerer en utvikling av dette livet vi lever. Hvis ikke lager jeg en definisjon her og nå. Definisjonen på et av skrittene i reisen mot selvstendigheten.

Adventsroen smyger seg inn via pusten. Jeg puster inn litt himmel. Jeg går inn døren og blir fratatt jakke og bekymringer. Jeg lengter etter varme fra peisen, lange ullsokker, ustemt pianospill, pepperkaker og juletre. Vi venter. Vi tenner lys, sender brev, mimrer. Vi stresser mer enn vanlig, men jeg liker å tenke at vi også tar oss mer tid. Mer tid til hverandre. Og tid er en gave man ikke kan kreve tilbake.

Vi i Ten Sing Norway har i høst fått muligheten til å bruke tid på vår første norgesturne. Vi var på reise langs Vestlandet i ti dager med enten show, seminarer eller enhetsbesøk hver kveld. Vi møtte så mange Ten Sing-grupper, så mange unike miljøer og samlingspunkter – så mye engasjement, kreativitet og viljestyrke. Det gir meg så vanvittig mye å møte blikket til alle disse menneskene, men det tar også et hav av krefter å alltid være på, alltid være et forbilde, en inspirasjon og en ambassadør for en organisasjon med så mye å formidle. Og nettopp derfor er det godt å kunne komme hjem til julen og de siste adventsdagene. For å samle opp energi og mot for de reisene som venter oss på nyåret.

Nå kan jeg få være «bare meg» for en stund. Og jeg starter denne stunden med å tenne det fjerde lyset. I adventslysene finner vi håp. Det er magisk hvor mye fire små lys kan kreve plass av mørket. På samme måte kan jeg se for meg at julestjernen trengte mørket til side den første julenatten.

Hvis jeg var en vis mann hadde jeg hatt et svar. Han skal få mitt hjerte, det er det jeg har.

God jul!
Maria

Relaterte artikler

  • Ingen relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Én tanke om “Pust av himmel