VOX UNGDOMSMØTE – for ungdom, av ungdom


Skrevet av Dan Kristoffersen


Alle inne i kapellet reiser seg. Ungdomsarbeideren står foran forsamlingen og begynner å trampe og klappe om hverandre i takt. På lerretet står teksten til Our God Is An Awesome God, og ungdommene synger, klapper og tramper. En 16 år gammel ungdomsleder ønsker alle velkommen, før lovsangsbandet i alderen 18-22 år setter i gang med Open The Eyes Of My Heart (fra Michael W. Smith) i deres eget arrangement. Det er et rockeband som spiller lovsangen, og det merkes.

Det er tid for talen. Den nevnte ungdomsarbeideren gir vitnesbyrd om sitt liv på godt og vondt. Han forteller om vanskelige ting i sin oppvekst, og om hvordan han traff Gud da han var 16 år gammel. På de foregående møtene har henholdsvis en ungdomsleder og en student stått for talen. Begge under 22 år gamle. Talen etterfølges av lovsangen You Won`t Relent (fra JesusCulture) før det blir nattverd og bønnevandring. Man kan skrive ned bønnene sine på en lapp, og de bønnene man ønsker skal bli bedt for, markerer man med et kors. Det ligger mange bønner igjen på bordet. Lovsangsbandet avslutter kvelden med en rolig versjon av Bi På Herren, før velsignelsen lyses og folk samles i cafeen for prat og kos. Det har vært en særdeles bra fredagskveld.

Før alt dette har ungdommer fra Voksen menighet i Oslo pyntet, laget bønnelapper, forberedt cafe-kos, bandet har øvd og rigget opp, tekster og lerret har blitt satt opp og plakater/flyers har blitt laget. Deres innsats gjør at møtet kan bli til velsignelse for alle som kommer. Og det er ikke bare ungdommer fra Voksen som kommer, men også folk utenfra.

Det jeg har beskrevet nå er et ganske typisk Vox ungdomsmøte. Det er resultatet av en idè som vokste frem fra ungdommene og ungdomsarbeideren i Voksen menighet i fjor høst. Målet med møtet er sterkt Jesus-fokus, bønn og lovsang. For ungdom, av ungdom. Vi har kuttet vekk det meste av liturgi, og går ned til kjernen. Ikke som et opprør mot form og liturgi, men som et alternativ tilpasset ungdom. Vi fant ut at kapellet bak Voksen kirke var helt perfekt. Lite, men likevel plass til mange. Høyt under taket og med enkel, men kraftfull kristen symbolikk.

Har menighetene deres ungdommer som vil spille, synge, danse eller kanskje gjøre noe helt annet? Vil de komme på et møte hvor vi lovsynger og priser Jesus? Kommer de fra andre kanten av byen? Er de kristne, nysgjerrige eller ikke-troende? Kom til Vox ungdomsmøte. Vi har plass til alle som vil komme, uansett hvem de er eller hvor de kommer fra.

Sjekk oss ut på:

www.facebook.com/voxungdom

www.voxungdom.tk

 

Vi har Vox cirka en gang i måneden.

VELKOMMEN!

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *