Reisebrev: TT:14


Skrevet av Øyvin Rudolf Sønnesyn Berg


Den nest siste dagen på TT:14 starter med at slitne ungdommer skal vekkes. Jeg er voksenleder, sammen med 9 andre, for en blanding av Ten Sing-ungdommer og konfirmanter fra Tonsen Kirke i Oslo. Til sammen er vi 50 stykker, hvorav det er første gang på TT for de aller fleste. De har allikevel allerede skjønt at det beste pålegget forsvinner først, så når de kommer over det første sjokket, står de fort opp.

Dagen starter som vanlig med morgenshow i OL-fjellhallen på Gjøvik. Her samles de 1800 deltakerne foran en scene hvor temaet «Sett, avslørt, elsket» blir formidlet. Bibeltekster dramatiseres, relevante problemstillinger for ungdom blir tatt opp, Jesus forkynnes og både kristne- og pop-sanger synges. Vi ler av rare konkurranser og vi blir rørt av møter med mennesker og med Gud. I ettertid sa en av «mine» deltakere: «I fjellhallen så blir det så tydelig at å være kristen handler om hele livet».

Mye liv i Fjellhallen på Gjøvik i juni 2014

Mye liv i Fjellhallen på Gjøvik i juni 2014

Noen av deltakerne på TT har meldt seg på heldagsseminar og bruker dagen på longboard-seminar, fotballcup, basket-seminar, kanopadling på Mjøsa, Stop Poverty-seminar eller lignende. Vi andre går gjennom Gjøvik sentrum og ned til Gjøvik gård hvor vi finner TT-torget. Her går tida altfor fort når vi skal prøve ut ridderturneringa, human angry birds, talkshow om mobbing, se Ten Sing-konserten til de jentene fra Trondheim vi ble kjent med i går, sole oss og spise middag. Noen av konfirmantene drar også på noen undervisningstimer som konf-lærerne har bestilt, og plutselig så er tida inne for å dra opp til Fjellhallen igjen.

På TT-torget var en av de mulige aktivitetene "human angry-birds"

På TT-torget var en av de mulige aktivitetene «human angry-birds»

Der er allerede salen nesten full og det er allsang til pausemusikken som går før kveldsshowet. Det er som om den gode stemningen bare bobler over og jeg klarer ikke slutte å få frysninger. Noen minutter etter starter showet og jubelen står i taket på fjellhallen når det blir annonsert at vi på gårsdagens globalløp samlet inn over en halv million til bistandsprosjektet til KFUK-KFUM-Global. Ungdommene ser på hverandre med vantro og gir klemmer til alle rundt seg. Vi gjør en forskjell!

Programlederene går videre i kveldens program og snakker om hvordan vi mennesker er avslørt av Gud og trenger Guds nåde: «Dette er nåden! Slik som Peter opplevde å svikte, men likevel bli tilgitt, slik er det også for oss. Hos Jesus er det alltid nåde og kjærlighet». Kveldsshowet avsluttes med festivalsangen, og jeg koser meg når jeg ser teknikker-gutta som ikke liker felleskor står og synger med hele seg: «Sett, sett, sett, avslørt, elsket av Gud! Han er her med oss. Han synger med oss nå!».

Forbønn under gudstjenesten på TT

Forbønn under gudstjenesten på TT

Det som allikevel gjør sterkest inntrykk på meg, som leder for ungdommene på leir, er samtalene vi har underveis: «Jeg har det helt sykt sykt bra». «Det er skikkelig mange hyggelige folk her. Jeg har fått venner fra Trondheim!». «Gudstjenesten var helt klart det fineste. Det var skikkelig rørende under nattverden». «Nå skjønner jeg hvorfor vi fortsatt snakker om Jesus». «Nå er jeg stolt av å være kristen». «I kveld kunne jeg faktisk kjenne at Gud var der».

Det er fint å være på TT ass.


Alle foto: Torstein Ihle, KFUK-KFUM.

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *