Bok: Bibelens perler


Skrevet av Randi Raustøl


Bibelens perler: Møt fortellingene med Kristuskransen.
Forfatter: Martin Lønnebo.

Forlag: Verbum Forlag, 2008

Martin Lønnebo har skrevet en liten og stor bok om det å søke Guds stemme i bibelen.
Og han er grundig. Hans ønske, å vise at bibelen er en gave og den viktigste stemmen inn i det kristne livet, blir gitt oss gjennom små meditasjonstekster. Martin Lønnebos hjertebarn, Kristuskransen, hører derfor selvfølgelig også med. Gjennom å følge perlene, illustrert med små symboler, har du etter endt meditasjonstekst hatt en bibelstund både med tekstlesning, meditasjon, bønn og velsignelse. Han gir oss slike øvelser for åtte uker.

Lønnebo begynner boken med en innføring i hva han vil, og er både praktisk og teoretisk i sin agenda: Hva er åndelig lesning? Hvordan åndelig lesning? Og ikke minst, han minner oss på om at alt dette er en øvelse som vi kan lære oss. Det er ikke noe hokus pokus med Martin Lønnebo sin fremstilling av å ane Guds mysteriet og Guds kjærlighet. Det er søken, det er lengsel og det er tid.

Og han hjelper oss: han legger frem Bibelkoden. Bibelkoden kan gi vår øvelse retning. Denne koden, skriver Lønnebo, viser hovedlinjen i bred åndelig lesetradisjon langt tilbake i tid og også utenfor den kristne tradisjon. Koden, PP-TKT, består av: presens, person, kjærlighet, trøst og kosmos. Bibelkoden kan hjelpe oss så ikke bibellesningen blir tilfeldig. Og dette er kanskje det jeg liker best med boken: den er konkret, tydelig og et verktøy inn til tid med Gud, så vi gjennom bibelen også blir kjent med ”det ubetydelige menneskets storhet”, fordi vi er Guds mennesker.

Boken anbefales! Kanskje som en ekstra varme i en litt mørk og kald årstid? I åtte uker kan vi sammen med Lønnebo og hans små betraktninger, valgte bibeltekster og bønn, øve oss på å la Guds ord få plass helt her innerst inne.

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *