Vær ikke bekymret!


Skrevet av Brage Molteberg Midtsund


Jesus vil at vi skal slutte å bekymre oss, og bruker liljene på marken og fuglene på himmelen som læremestre. Mange av oss opplever at vi er bekymret daglig; bekymret over fremtiden, om alt som kan gå galt når det gjelder familien, økonomien, jobben eller andre ting som er viktige i livene våres. Men Jesus sier:

Gjør dere ikke bekymringer for morgendagen, morgendagen skal bekymre seg for seg selv.

Når utfordringene står i kø, hverdagen består av et uoverkommelig antall plikter, eller vi føler at verden er i kaos bekymrer vi oss.

Jesus mener nok ikke at vi skal slutte å bekymre oss for viktige ting som gjelder familie eller jobb, tvert imot kan våre bekymringer hjelpe oss til å se hvilke utfordringer vi står overfor og hjelpe oss til å ta ansvar når det trengs. Men det er når bekymringene blir stå store at de tar helt overhånd og gir oss feil fokus, at Jesus ber oss om å la morgendagen bekymre seg for seg selv.

Jesu ønske for oss er at ikke livene våre skal overstyres av bekymringer over penger, klær mat og lignende. Tar bekymringene overhånd mister vi energi, livsmot og den livsgleden Gud ønsker oss. Livet kan gi oss engstelse og fortvilelse som kan gjøre at livsveien vår virker kronglete, men dette skal ikke hindre oss fra å bevege oss fremover.

Vi må ikke la bekymringene avlede oss fra det livet vi skal leve og de oppgavene vi skal gjøre. Bekymringene kan ikke avlede oss fra å være mennesker. I stedet for å binde oss til bekymringene skal vi nøye oss med å være mennesker, slik liljen nøyer seg med å være en markblomst og fuglene nøyer seg med å være i sitt element.

Først og fremst handler dette om Guds omsorg. Du og jeg er villet, vi er ønsket, og vi er en del av Guds plan. Guds omsorg rommer alt og alle. Fra den minste til den største; i glede og i sorg; kvinne eller mann; barn eller voksen. Gud gir oss sin omsorgsfulle kjærlighet og i kjærlighet ønsker han at vi skal leve livene våre i kjærlighet.

Gud ser hva vi trenger:

Se på fuglene under himmelen, de sår ikke! De høster ikke og de samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel.

I sin omsorg ber Gud oss gi slipp på bekymringene våre. Vår oppgave er å hvile i Guds omsorg, og å følge livsveien i tillit til at Gud gir oss det vi trenger her og nå.

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *