Meningen med livet


Skrevet av Mirjam Bottolfs Håland, UKT-student ved MF


Hva er meningen med livet? Det er et spørsmål jeg som oftest stiller på tull, uten å forvente at noen skal svare seriøst. Et spørsmål vi ler av fordi vi ikke orker å svare på det. Det blir rett og slett å gå for dypt.

Likevel er det et spørsmål mange av oss tenker på i ny og ne. Hva i alle dager gjør vi på denne rare kloden?

Et vanlig svar nå til dags kan være at livet er til for å nytes. Ja, livet kan så absolutt nytes. Lev som om du vil dø i morgen! Lev, elsk, le! GRIP DAGEN!

Det er mye vi kan gjøre for å skape en mening i livet. Vi kan reise, spise god mat, gjøre yoga, kjøpe nye ting, være god mot andre, være ute i naturen osv. Det er mange ting i den vestlige verden om gir oss inntrykk av at vi kan finne meningen med livet; vi er vår egen lykkes smed. Men til syvende og sist: er det et godt nok svar på det store spørsmålet? Kan Norwegian fly oss hele veien til virkelig lykke?

Den norske artisten Gabrielle synger i sin sang «MER»:

Vi har mer
Mer enn det der
Mer enn det verden gir
Mer

Gabrielle, jeg er helt enig. Vi har mer. Jesus har fortalt oss at vi har mer. Jesus gir oss nøkkelen til meningen med livet når han sier «jeg er veien, sannheten og livet». 

Meningen med livet er ikke å skape seg et best mulig liv. Vi er allerede skapt til det livet som er meningen; skapt til å leve i relasjon med Gud.
Her og nå, og i all evighet.

Det er lett å la seg rive med av verdens mening, men det er bare Gud som kan gi oss det vi virkelig trenger. Verdens gleder kan stilne behovet for en liten stund, men det er bare Gud som kan stilne det dypeste behovet i oss; behovet for mening og en sannhet som er større enn oss selv. For Jesus er veien, sannheten og livet.

Jeg sier som Gabrielle: Vi har mer enn det verden gir. Vi skal leve med Gud herfra og inn i evigheten.

 

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *